Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Skriv ut receptet
Pasta Pomodoro / Pasta & Tomatsås
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Italienskt
Portioner:
4
portioner
Ingredienser
4
portioner
pasta
1
burk
krossade tomater
1
st
gul lök
1
msk
olivolja
0,5
msk
honung eller 1 msk socker
1
tsk
vitvinsvinäger
0,5
tsk
salt
1
krm
svartpeppar
basilika och/eller oregano
Riven parmesanost/grana padano eller mozzarella till servering
Valbara ingredienser
1
st
vitlöksklyfta
1
dl
matlagningsgrädde
Instruktioner
Finhacka löken och fräs den i olivolja i en stor/medelstor kastrull på medelvärme.
(Pressa i vitlöken om du vill ha vitlök i).
Häll på de krossade tomaterna och fortsätt koka i 20-30 minuter.
Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
Tillsätt honung (eller socker) och kryddor till tomatsåsen.
(Vill du ha en gräddig tomatsås kan du tillsätta matlagningsgrädde och eventuellt lite vatten och fortsätta koka en liten stund).
Häll av pastan och blanda i den i tomatsåsen.
Häll upp på tallrikar och riv lite grana padano eller mozarella över.