Krämig pasta med lagrad ost och grönsaker

Krämig pasta med lagrad ost och grönsaker

Krämig pasta med lagrad ost och grönsaker

Ett krämigt grundrecept på pastasås som kan varieras med olika kombinationer av ost, grönsaker och svamp.
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt, Svenskt
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 2 portioner pasta
  • 2 – 2,5 dl matlagningsgrädde
  • Lite riven grana padano eller annan lagrad och smakrik ost
  • 75-100 gram (svamp)
  • 1/2 (paprika, blanda gärna färger)
  • 1/2 (rödlök eller lök)
  • 50-100g (cocktailtomater)
  • Basilika eller gräslök
  • olja till stekning
  • 2 tsk grönsaksbuljong
  • örtsalt och svartpeppar

Instruktioner
 

  • Koka pastan i vatten och buljong enligt anvisningar på paketen.
  • Skölj av och skiva svampen, förväll om det behövs.
  • Dela paprikan i strimlor, halvera cocktailtomaterna, skala och skiva löken och dela den sen i ca 2 cm långa bitar.
  • Stek svamp och grönsaker i lite olja, salta efter smak.
  • Tillsätt grädden, buljongpulver, 2 msk pastavatten samt salt och peppar och låt puttra i 5-10 minuter.
  • Riv litegrann grana padano och häll ner i såsen under omrörning.
  • Hacka eller dela basilika eller gräslök i bitar och rör ner i såsen.
  • Slå av vattnet från pastan och häll till sist i den färdigkokta pastan i såsen. Rör om.
  • Servera!
Comments are closed.