Pasta con Mozzarella
Pasta con Mozzarella
Ingredienser
- 2 portioner pasta
- 100-150 g cocktailtomater
- 20-30 g babyspenat
- 150 g mozzarella
- 1,5 dl grädde
- 1 dl vatten
- riven parmesan
- olja till stekning
- 1 klyfta vitlök
- 2 tsk grönsaksbuljong
- örtsalt och svartpeppar
Instruktioner
- Koka pastan i vatten med 2 krm salt eller med 2-3 tsk grönsaksbuljong.
- Halvera cocktailtomaterna. Häll i en stekpanna på svag värme med lite rapsolja och lite pressad eller finhackad vitlök
- Tillsätt grädden, vatten, 2 tsk buljong, salt och peppar och låt puttra i 5-10 minuter.
- Dela mozzarellaosten i bitar och rör ner tillsammans med hackad babyspenat. Riv i parmesanost efter smak.
- Koka pastan, slå av vattnet och rör till sist i den färdigkokta pastan i såsen.
- Servera!