Pasta Pomodoro / Pasta & Tomatsås

Pasta Pomodoro / Pasta & Tomatsås

Pasta Pomodoro / Pasta & Tomatsås

Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 portioner pasta
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk honung eller 1 msk socker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • basilika och/eller oregano
  • Riven parmesanost/grana padano eller mozzarella till servering

Valbara ingredienser

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl matlagningsgrädde

Instruktioner
 

  • Finhacka löken och fräs den i olivolja i en stor/medelstor kastrull på medelvärme.
  • (Pressa i vitlöken om du vill ha vitlök i).
  • Häll på de krossade tomaterna och fortsätt koka i 20-30 minuter.
  • Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
  • Tillsätt honung (eller socker) och kryddor till tomatsåsen.
  • (Vill du ha en gräddig tomatsås kan du tillsätta matlagningsgrädde och eventuellt lite vatten och fortsätta koka en liten stund).
  • Häll av pastan och blanda i den i tomatsåsen.
  • Häll upp på tallrikar och riv lite grana padano eller mozarella över.
Comments are closed.