Bulgarisk Shopskasallad

Bulgarisk Shopskasallad

Bulgarisk Shopskasallad

Måltid Sallad
Kök Medelhavskost
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 2 st Tomater
  • 0,5 st Gurka
  • 0,5 (Paprika)
  • 0,5 (Rödlök/lök)
  • Persilja
  • Olivolja
  • Örtsalt & svartpeppar
  • Riven Fetaost / Bulgarisk vit ost

Instruktioner
 

  • Skölj av grönsakerna noga i kallt vatten. Om du vill kan du skala gurkan med en potatis-skalare, det får salladen att se lite lyxigare ut, tänk dock på att mycket av näringen sitter i skalet.
  • Skär grönsakerna i små kuber (ungefär 1 cm). Blanda de tärnade grönsakerna på en tallrik.
  • Tillsätt olivolja, persilja, salt och svartpeppar. Blanda.
  • Riv osten fint ovanpå precis innan den ska serveras.

Anteckning

Shopskasallad kommer från Shopluk-regionen i Bulgarien och skapades på 1960-talet. Den är vanlig i Balkan och är en Bulgarisk nationalrätt.
Comments are closed.